+380 (44) 495-04-05

+380 (97) 495-04-05  

 

Шановні абоненти!
Якщо ви отримали квитанцію, в якій в суму до сплати включено суму заборгованості, надаємо наступні роз"яснення.

У разі, коли у вас встановлено газовий лічильник і ваші показання не співпадають із зазначеними в квитанції, не має необхідності звертатись в центри обслуговування для вирішення питання.

 

Потрібно обов’язково передати фактичні показання лічильника. В такому разі буде зроблено перерахунок.
Якщо раніше ви не передавали показання лічильника, а зазначали їх в квитанціях при оплаті, у рахунку було вказано середні планові показання, відповідно до яких здійснено нарахування. Середні планові показання розраховуються відповідно до вимог Кодексу ГРС.

Питання стосовно заборгованості, що утворилась до 1 липня 2015 року в ПАТ «Київгаз, рекомендуємо вирішувати на особистому прийомі в центрі обслуговування.

Нагадуємо, що побутовий споживач природного газу, що розраховується за газовим лічильником, зобов’язаний щомісяця станом на 01 число місяця передавати фактичні показання лічильника газу у спосіб, зазначений нижче. У разі неотримання або отримання із запізненням показань лічильника газу станом на 1 число, нарахування відбувається, виходячи з середнього обсягу споживання природного газу. Передавати показання можна починаючи з 25 числа по останній день кожного місяця. Такі показання будуть рахуватися переданими станом на 1 число місяця.

Показання газових лічильників можна передавати: